Nyheter

MKP-Dunberg genomför en omorganisation för att möta våra kunders behov och framtidskrav och för att vår tillväxt ska attrahera befintliga och nya medarbetare.

Eksjö 2019-01-23

Ändring i ledningen för MKP-Dunberg ökar fokus på utveckling av digitala verktyg och effektivitet i värdekedjan

MKP-Dunberg är ett av de ledande företagen inom maskinell avverkning i Sverige. Som en del av Nordeuropas största avverkningsföretag Metsäkonepalvelu, satsar MKP-Dunberg starkt på utvecklande av processer och nya digitala verktyg. Målsättningen är att med dessa förbättra produktiviteten i värdekedjan, säkerhet och kundnyttan. För att säkerställa snabbast möjliga utvecklingen och implementering av dessa processer och verktyg kommer den nuvarande VD:n i MKP-Dunberg Håkan Dunberg att koncentrera sig heltid på detta.

Metsäkonepalvelu har samtidigt utsett Mattias Ringström till ny VD för MKP-Dunberg fr.o.m. den 1 mars 2019. Mattias har en gedigen erfarenhet från skogssektorn och kommer från ATA Timber AB där han jobbat i 19 år i olika roller. Senaste åren har han jobbat som Platschef i Moheda.

”Utnyttjandet och utvecklandet av den senaste teknologin är viktigt för MKP-Dunberg. Våra verktyg och kompetenser skall säkerställa en fördelaktig och säker tillgänglighet på råvara för våra kunder. Vi är inriktade på att växa och utvecklas och kommer med Mattias som VD att även söka tillväxt genom väl valda förvärv”, säger Martin Grotenfelt, styrelseordförande för MKP-Dunberg.

”Under Håkans tid som VD i MKP-Dunberg har vår svenska verksamhet utvecklats till en central del av Metsäkonepalvelu koncernen. Det är väldigt positivt att Håkan nu kan koncentrera sig helt på kundsamarbete och de nya digitala verktygen, när vi har rekryterat Mattias som ny VD för MKP-Dunberg. Jag önskar Mattias varmt välkommen”, säger Timo Tolppa, VD för koncernen Metsäkonepalvelu.

”Jag ser fram emot att börja jobba på MKP-Dunberg, ett marknadsledande företag med högt ställda mål. Det blir en spännande och rolig utmaning att, som del av en stark nordisk koncern, få fokusera på tillväxt och stabil lönsamhet. Företagets driftiga personal tillsammans med en ledande kompetens inom maskinell avverkning blir en fundamental del i utvecklingen”, säger Mattias Ringström, den nya VD:n för MKP-Dunberg.

 

MKP-Dunberg AB är grundat år 1985 och är idag ett av Sveriges ledande företag inom maskinell skogsavverkning. Företaget är verksamt i Södra Östergötland och Småland med huvudkontor i Eksjö. Bolaget avverkar ca 0,5 milj m3fub/år och omsätter ca 50 milj kr/år.

 

Metsäkonepalvelu koncernen med huvudkontor i Tavastehus, Finland, är Nordeuropas klart största skogsentreprenör. Företaget är privatägt och har c. 130 anställda. Den årliga avverkningsvolymen är ca 2.0 milj. m3 fub och omsättning är ca 250 milj. kronor.

 

Ytterligare information:

Martin Grotenfelt

Styrelseordförande, MKP-Dunberg

+358 50 2145

 

Håkan Dunberg

VD, MKP-Dunberg

+46 706 03 90 98

 

Mattias Ringström

Nya VD  f.o.m. 2019-03-01, MKP-Dunberg

+46- 761 10 18 84

 

www.mkpd.se

Timo Tolppa, Håkan Dunberg, Mattias Ringström, Martin Grotenfelt